De 81-jarige Marianne verwerkt haar verlies met beeldhouwen bij SKVR

Al bijna 10 jaar gaat Marianne Krouwer (81) naar de cursus Beeldhouwen op de SKVR. Docent Kees Buckens heeft haar geleerd dat je niet alleen moet hakken en vijlen, maar ook afstand moet nemen.

In een driedelige serie onderzoekt OPEN Rotterdam hoe de relatie is tussen SKVR-docenten en -cursisten. In aflevering 2 gaan we langs bij Marianne Krouwer en haar docent beeldhouwen Kees Buckens.

Beeldhouwen is voor Krouwer meer dan een manier om haar creativiteit kwijt te kunnen. In deze aflevering vertelt ze dat het haar ook heeft geholpen om een groot verlies in haar leven te verwerken. Docent Kees is onmisbaar geworden in de totstandkoming van haar creaties. Krouwer vertelt: ,,Kees zegt altijd: Ga eens een keer op een afstand kijken. Als Kees er niet zou zijn, dan zou mijn beeld niet zo geworden zijn.”

Deze video kwam tot stand in samenwerking met de SKVR. SKVR biedt lessen, cursussen, workshops en evenementen in de kunstdisciplines muziek, dans, theater, beeldend, mode & design, fotografie & media en schrijven. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat