De Dagbesteding

Vanwege de coronacrisis kunnen honderden Rotterdammers niet naar hun gebruikelijke dagbesteding. Een gemis, omdat de dagbesteding voor veel (voornamelijk dementerende) ouderen een bron van plezier en sociaal contact is. Maar als kinderen tegenwoordig digitaal les krijgen, zo dacht Desirée Vliet, waarom doen we dat dan niet voor ouderen? Samen met filmmaker Joost van der Wiel maakte ze De Dagbesteding: een programma om de dagbesteding naar de mensen thuis te brengen.

Vanaf maandag 4 mei presenteren Desirée en Nanette, twee enthousiaste medewerkers van Laurens, activiteiten om thuis te doen. Door middel van een aantal spelletjes, puzzels en oefeningen kunnen ouderen thuis actief blijven. De twee denken daarbij zowel aan lichaam als geest.

Aflevering 6
Rotterdammerts opgelet! Desirée en Nanette testen uw Rotterdamse woordenkennis én verkennen bekende plekken in de stad. In deze laatste aflevering kozen zij ervoor hun liefde voor de stad eens flink te laten gelden. Het woord van de week is SCHORRIEMORRIE. Dat kan alleen in Rotterdam!
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/yo0jqUke7RI” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Aflevering 5
Nanette geeft zich bloot en vertelt haar grootste blunder. Durft u dat ook? Vanwege Pinksteren een speciale greep uit het Stadsarchief met zomerse beelden. Daarna heeft u vast en zeker zin om mee te bewegen met cesattherapeute Lucy. U mag aan de slag om zoveel mogelijk woorden te maken met de letters van PINKSTERDAG.

Aflevering 4
In een feestelijke aflevering zingen Desiréé en Nanette een hit van Toon Hermans. Ook ontdekt Nanette dat niet alleen de liefde van de man door de maag gaat. Het woord van de week is VERJAARDAGSKALENDER.
 

Aflevering 3
Wat heeft Nanette deze week in de stoofpot gestopt? Desirée probeert er achter te komen! Ook schijnt de zon volop deze week met zomerse beelden uit het Stadsarchief. Het puzzelwoord van deze keer is KINDERBOERDERIJ. Laat ons weten hoeveel woorden u gemaakt heeft met de letters van dat woord via [email protected]

Aflevering 2
Desirée en Nanette hebben een aantal stellingen voor u bedacht. Daarnaast vragen zij zich af wat u gelukkig maakt. Chocolade misschien? Of maakt het lied van deze week over koffie u blij? En het puzzelwoord van de week is ZOMERKONINKJES.

Aflevering 1
Desirée en Nanette zingen samen en smartlap en bijten zich vast in een spreekwoord. Hans en Annemiek laten zien hoe ze thuis aan stoelgym doen. Ook zijn er zijn beelden te zien van Diergaarde Blijdorp uit vroegere tijden. En het puzzelwoord van de week is ROZENBLAADJES! 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat