Deze partijen verdubbelen mogelijk hun zetelaantal in de raad

Grote blijdschap bij de Rotterdamse Partij voor de Dieren en 50PLUS. Beide partijen lijken van één naar twee zetels te gaan.

UPDATE 17 maart:
50PLUS is toch nog niet verzekerd van een extra zetel in de Rotterdamse raad. Lijsttrekker Ellen Verkoelen baalt van de manier waarop de statistieken rond de verkiezingsuitslag woensdagnacht werden gepresenteerd: “De eerste keer lieten ze het actuele aantal stemmen zien. Maar bij de tweede tussenstand werkte ze met geëxtrapoleerde stemmen. Dat betekent dat ze een deel van de stemmen doorrekende alsof het al een einduitslag was.” Daardoor kwam Verkoelen uit op een hoger aantal stemmen dan dat ze op dat moment had. “Vandaag heb ik burgemeester Abouteleb daar ook wel op aangesproken. Want als ik vroeger zo met statistieken om zou gaan als hij, dan was ik niet geslaagd. Het is echt ongehoord slecht hoe het gisteren ging.” Voor haar gaat nu een spannend weekend in. “Het is wachten op maandag, wanneer de definitieve uitslag komt. We hangen namelijk tegen een tweede zetel aan. We gaan het dan zien.”

Reactie 50PLUS gaat op mogelijke verdubbeling van zetels
“Ik ben ongelooflijk tevreden over het feit dat mensen gezien hebben dat wij een nieuwe politiek willen”, zegt een opgetogen Ellen Verkoelen. Met twee zetels in de raad kan de lijsttrekker haar werk van de afgelopen vier jaar doorzetten.

“De sfeer is goed en al helemaal voor de Partij voor de Dieren”
Van één naar twee zetels; de Partij voor de Dieren heeft een zetel erbij gekregen voor de volgende periode van de stemmers. Lijsttrekker Ruud van der Velden heeft wel zin in een feestje om deze verdubbeling te vieren, “waar naar toe weet ik alleen nog niet”.