Deze week in 010nu: fatale steekpartij in Beverwaard, bewoners Pompenburgflat protesteren en problematiek stadsvervuiling groeit snel

Een 15-jarige jongen is donderdagmiddag om het leven gekomen bij een steekpartij in de Beverwaard. Het slachtoffer werd gevonden in de bosjes van de Goedenraadweg. De verslagenheid is groot onder Rotterdammers. “Hoe kan het dat jongeren op straat lopen met messen zo groot als hun bovenbeen.”

Bewoners van de sociale huurwoningen in het wooncomplex aan de Pompenburg hebben donderdag geprotesteerd tegen de mogelijke sloopplannen. De flat bij het Hofplein moet waarschijnlijk wijken voor drie woontorens waarvan een maar liefst 250 meter hoog wordt.

Door de grote hoeveelheden afval in de stad heeft de gemeente afvalhotspots gemaakt. Dit zijn plekken waar elke dag grondig schoongemaakt wordt, omdat de vervuiling er dusdanig uit de hand loopt. Voornamelijk door de hoeveelheden afval op straat is er in rotterdam een rattenprobleem ontstaan. De knaagdieren scheuren de zakken open en hebben een feestelijke maaltijd.