Deze week in 010nu: geldprijs in Overschie, cocktails drive-thru, wijkraden en meer

Voor bepaalde bewoners van Overschie en Prins Alexander begon het jaar goed. Hier viel namelijk de straatprijs van de Postcode Loterij. De Rotterdammers die meededen hebben geluk gehad, want zij mogen een bedrag van 100.000 euro delen met iedereen die meedeed aan het spel. Wat gaan ze ermee doen? Wij waren in Overschie!

De huidige gebiedscommissies, wijkcomités en wijkraden worden dit jaar vervangen door 39 wijkraden. Maar wat doet zo’n wijkraad nou eigenlijk en wat gaat dit betekenen? Wij maakten een uitlegvideo.

Vanaf maandag 10 januari 2022 past de RET zijn dienstregeling aan. Deze wijzigingen gaan alleen over een aantal bus en tramlijnen, de metrodienstregeling blijft hetzelfde. Vooral op het Noordereiland, in Prins Alexander en Delfshaven gaan Rotterdammers er iets van merken.

En dan nog proosten op het nieuwe jaar! De Rotterdamse horeca organiseerde in 2021 van alles georganiseerd om het hoofd boven water te houden. Zo ook in de laatste week van het jaar, met een nieuwe editie van de cocktail drive-thru georganiseerd door restaurant By Jarmusch.