Dit is Rotterdam: kunst en cultuur van Rotterdam Centraal tot aan Schouwburgplein

De afgelopen weken ging de Rotterdamse Wijken Show los op Rotterdam-Zuid. Op Hemelvaartsdag was het centrum aan de beurt met Dit is Rotterdam, het gratis stadsprogramma van O. Festival for Opera. Music. Theatre. Er waren optredens te zien van Rotterdam Centraal tot aan Schouwburgplein.

Met een divers programma bestaande uit onder meer theater, dans, zang en muziek, konden voorbijgangers die op Hemelvaartsdag door het centrum liepen het festival haast niet over het hoofd zien. “Ik hoop dat de bezoekers even uit hun dagelijkse bezigheden worden getrokken”, vertelt choreograaf en co-regisseur Sheree Lenting. “En ik denk dat het ook belangrijk is dat mensen kennismaken met verschillende vormen van theater.”

De optredens waren te vinden op diverse podia én op straat. De route liep van Rotterdam Centraal, via Kruisplein, richting De Doelen, naar Theater Rotterdam. Op het Schouwburgplein stond het hoofdpodium waar het verhaal van Rotterdam werd verteld. “Je hoort echt van alles en nog wat”, aldus een voorbijganger. “En zo ziet Rotterdam er ook uit.”

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door O. Festival for Opera. Music. Theatre. en gerealiseerd onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam. Alle afleveringen zijn hier terug te zien.