Diversity Day op Rotterdam Centraal: ‘Iedereen moet zichzelf kunnen zijn’

Inclusiviteit in de stad en op de werkvloer was het centrale thema van Diversity Day. Op 3 oktober stond Rotterdam Centraal in het teken van deze nationale dag. Reizigers en Rotterdammers konden tijdens dit event onder andere kijken naar de foto-expositie #ikbenkunst van fotograaf Nicky do Rosario en meedoen met dialoogtafels van Dona Daria.

OPEN Rotterdam nam in de hal van het station de talkshow serie Diversity Talks op waarin presentator Zoë Pinto e Neto met Rotterdammers in gesprek gaat over inclusiviteit in de stad, polarisatie en inclusie op de Rotterdamse werkvloer.

Ook was er naast het beeld ‘Moments Contained’ onder leiding van Nicky een flashmob voor meer inclusie, saamhorigheid en diversiteit. “Ik heb als positieve tegenreactie op de plaatsing van het standbeeld 100 vrouwen geportretteerd om online herrie te maken”, zegt Nicky initiatiefnemer van #ikbenkunst.

Op de vraag hoe #ikbenkunst meedraagt aan meer inclusiviteit reageert Nicky: “Ik hoop dat dat mensen vooral mag inspireren om elkaar te respecteren, om elkaar niet te veroordelen, om te zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn en ik hoop dat #ikbenkunst daar een inspiratiebron voor kan dienen.”