Raad stelt harde eisen rond mogelijke verkoop recreatieoord Hoek van Holland

Gemeente Rotterdam

Ellen Verkoelen (50Plus) heeft woensdagochtend in haar rol als commissievoorzitter van de gemeente meer dan 15.000 handtekeningen in ontvangst genomen van mensen die de verkoop van het recreatieoord en camping Hoek van Holland willen stoppen.

Leen van Esch, woordvoerder van de recreanten, volgt de commissievergadering vanaf de camping: “Ik zit vol spanning te kijken en ben heel benieuwd. Als het lukt om de verkoop tegen te houden zou dat een unicum zijn. De afgelopen tijd zijn er in Nederland al twintig andere parken ontruimd. De regels daaromtrent zijn verschrikkelijk.”

De eigenaren van huisjes op het recreatieoord werden in november overvallen door een brief over de mogelijke verkoop. Het park was toen net dicht vanwege de wintersluiting. Vandaag spreken meerdere betrokkenen in tijdens de vergadering die hier terug te kijken is.

UPDATE 17.25 uur:
De gebiedscommissie stopte vandaag met vergaderen voordat de wethouders alle vragen hadden beantwoord. Wethouder Bas Kurvers (Bouwen, Wonen) moest eerder weg vanwege familieomstandigheden. De vragen worden op 28 april beantwoord, of dat schriftelijk of mondeling gaat is nog niet duidelijk. 

Leen van Esch, woordvoerder van de recreanten, laat vanaf de camping weten ‘voorzichtig blij’ te zijn met de vergadering. “Als je hoort hoe er in de raad werd gesproken, meerdere raadsleden pleiten voor ons, dat stemt wel hoopvol.” Dat de gemeente af wil van het beheer van het vakantieoord snapt hij ergens. “Maar laten we dan kijken naar welke manieren er verder mogelijk zijn. Mijn voorkeur heeft dat we als gebruikers zelf zeggenschap houden op de partij die het park gaat beheren. Samen met de gebiedscommissie kunnen we daar een visie over ontwikkelen.”

Joey de Waard van de gebiedscommissie Hoek van Holland sprak woensdag in bij de raadsvergadering: “We zien echt een rol voor de commissie in het ontwikkelen van een visie op het recreatieoord. Onze hoop is om het zo goed mogelijk te doen voor de inwoners van Hoek van Holland en de steakholders. Maar het is wel belangrijk dat het voor ons als gebiedscommissie ook te doen blijft.”