Erasmusgesprek in Bibliotheek Rotterdam: ‘Wie je ook bent, je bent gewoon mens’

Ook Bibliotheek Rotterdam staat stil bij Rotterdam Pride. Zo is de tentoonstelling ‘With Pride’ van ILHIA LGBT Heritage, samengesteld door Simone da Silva van DIG IT UP, te zien in de centrale hal. En op zaterdag 20 september vond er een Erasmusgesprek plaats waarin Sonya Dias in gesprek ging met danser Louis Alves.

Alves is geboren en getogen in Rotterdam Zuid en besefte van jongs af aan dat hij anders is dan andere kinderen. Rond zijn 17e vertelt hij aan familieleden dat hij liever als vrouw door het leven wil gaan. Na een lang voortraject komt hij in aanmerking voor een operatie, maar hij besluit uiteindelijk om niet in transitie te gaan.

Het hele gesprek tussen Alves en Dias is hier terug te kijken:

‘We hoeven het niet eens te worden. Maar laten we wel in gesprek blijven en naar elkaar luisteren. Zo zorgen we hopelijk voor meer begrip voor elkaar.’ Dit zijn wijze woorden van een groot Rotterdammer; Desiderius Erasmus. Geïnspireerd door deze uitspraak lanceerde Bibliotheek Rotterdam dit jaar twee Erasmusstoelen. De stoelen worden gebruikt als ‘podium’ voor vier Erasmusgesprekken. Bekijk hier aflevering 1 van de reeks.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat