Filmpje Het Praktijk College Charlois gaat viral

Het Praktijk College (HPC) Charlois gaat viral! En dat allemaal vanwege een ‘handshake-challengefilmpje’, waarin docente Lidya Ogur-Özer haar leerlingen groet. 

 

“Zo, ik had niet verwacht dat de social media zo zouden ontploffen!”, reageert Ogur-Özer enthousiast. Met de handshakes wil de brugklasdocente aan haar leerlingen laten zien dat ze er mogen zijn. “Ze horen vaak genoeg wat ze niet kunnen. Maar ze kunnen echt heel veel. We hebben rappers, beatboxers en leerlingen die fietsen repareren. Ogur-Özer wil er dan ook echt zijn voor haar leerlingen. Ze heeft zelfs appgroepen aangemaakt, waarin niet enkel de leerlingen zitten, maar ook ouders. Haar inzet wordt absoluut gewaardeerd, want regelmatig krijgt ze knuffels en kaarten. En nu dus een ‘viral’ cadeautje.
 
Ook poogt ze met het filmpje de stereotypen over het praktijkonderwijs te ontkrachten. “Ik wilde laten zien hoe leuk het praktijkonderwijs is. Als anderen van mij horen dat ik lesgeef op het praktijkonderwijs én in Rotterdam-Zuid, vinden ze me vaak zielig. Maar dat is onterecht, want ik heb het ontzettend naar mijn zin.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat