Grote voorjaarssnoei op het Dakpark in Delfshaven voor het ultieme lentegevoel

De lente is in aantocht en dus is het tijd om het groen in Rotterdam gereed te maken voor het voorjaar. Zo ook de planten op het Dakpark in Delfshaven, die tijdens ‘de voorjaarssnoei’ een frisse knipbeurt hebben gekregen.

Onder leiding van de Groengroep hebben Rotterdammers zondag de planten op het Dakpark onder handen genomen. Daar groeien verschillende soorten kruiden, fruitbomen en struiken die wel een snoeibeurt konden gebruiken, zodat alles straks kan uitlopen, groeien en bloeien. Een hovenier leerde de geïnteresseerden de kneepjes van het snoeivak en tegelijk werd het park gereed gemaakt voor het voorjaar.

Ook Kruidenkenner Marco Vos was van de partij. Hij werkt normaal in Belgie maar kwam speciaal naar Rotterdam om uitleg te geven over de planten en hoe ze het beste onderhouden kunnen worden. Nu de planten zijn gesnoeid, is het werk op het Darkpark overigens nog niet klaar. Elke zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur werkt de Groengroep aan het groenonderhoud op het Dakpark en daar kunnen ze wel wat handjes bij gebruiken.