Hier luisteren Rotterdammers naar in tijden van corona (aanvullen mag!)

Voorlopig werken en studeren veel Rotterdammers vanuit huis. Muziek maakt dat wat minder eentonig, zorgt ervoor dat je misschien nog een dansje doet in de woonkamer én werk je met oortjes in of een koptelefoon op, raak je minder snel afgeleid. Vandaar dat we hier de leukste Rotterdamse muzieklijsten met je delen. Heb je goede muziektips, we zijn benieuwd, voeg ze vooral toe aan onze Spotifylijst!

Door de maatregelen die nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus binnen de perken te houden, mogen veel Rotterdamse artiesten voorlopig niet optreden. Dat betekent voor hen ook flink minder inkomsten. Vandaar dat de Rotterdamse singer-songwriter Roufaida Aboutaleb een Spotify-lijst is begonnen die moet helpen de huur van Rotterdamse artiesten te betalen (artiesten krijgen wat geld wanneer hun nummers veel gestreamd worden).

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Froufaida.aboutaleb%2Fposts%2F2929125183813773&width=500″ width=”500″ height=”619″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>

Onze collega’s bij FunX brengen muziek naar je huiskamer met een Lockdown Session van Frenna en zijn 777 Band. “Zo kan je er – ondanks je isolatie – toch nog een kleine fissa van maken.”

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/i9UWWtF7HKM” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Muziek voor tijdens je werk staat in deze JHV Home Playlist van de Jong Havenvereniging. “We zitten allemaal in hetzelfde schuitje op dit moment. Dus ludieke acties horen daarbij! Met elkaar maken we een lijstje om door de thuiswerkweken heen te komen.”

Het nummer 17 miljoen mensen van Davina Michelle en Snelle, opgenomen in een leeg Ahoy gaat vandaag viral. Je kijkt ‘m hier op Youtube:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/CjJkahGWBPI” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Hoewel het Songfestival niet doorgaat en de liedjes ongeldig zijn verklaard, is er toch een mooi lijstje ontstaan met nummers die het niet haalden. Leer de artiesten voor het festival volgend jaar alvast kennen via deze lijst.

Net als veel andere poppodia heeft Rotown voorlopig alle concerten afgelast. Maar met deze playlist kun je je wel vast voorbereiden op concerten die nog gaan komen in de stad. Uitstel is geen afstel.: 

En nu jij: waar luister jij naar de afgelopen dagen? Songs die je weer net een beetje oppeppen zijn enorm welkom. Voeg ze gerust toe aan onze Spotifyplaylist.
 

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat