Hoe doe jij de kerstinkopen: online of toch ‘gewoon’ in de winkel?

Tijdens de feestdagen doen Nederlanders massaal hun inkopen. Webwinkels en bezorgdiensten draaien overuren, terwijl steeds meer fysieke winkels hun deuren moeten sluiten. Hoe doen Rotterdammers de kerstinkopen: online of ‘gewoon’ in de stad?
Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het aantal ‘stenen’ winkels met tien procent afgenomen. Dit is te wijten aan de toenemende populariteit van internetwinkels. In Rotterdam neemt de winkelleegstand juist af. In het centrum ligt het aantal ongebruikte winkelpanden met zes procent onder het landelijk gemiddelde van negen procent.

Gemak en gebrek aan tijd zijn de belangrijkste drijfveren cadeaus via het internet te bestellen. “Het past niet bij mijn levensstijl om een hele dag te shoppen.” Maar online winkelen is vooral “lekker makkelijk”.

Ondanks het gemak van online winkelen gaan nog steeds veel Rotterdammers de deur uit om hun kerstpresentjes te halen. “Ik ga vaak naar winkels in de buurt,” vertelt een voorbijganger, “want ik wil toch de lokale winkeliers supporten.” Verder vinden mensen het fijn om te zien hoe een product eruit ziet. “Dan weet ik zeker dat ik geen miskoop in huis haal.” Bovendien is de sfeer tijdens kerst een reden om juist de stad in te gaan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat