Huurders woningen ex-raadslid Balwantsingh leven nog steeds in slechte omstandigheden

Revolutionaire Eenheid

Balwantsingh vertrok drie maanden geleden uit de politiek om zich te focussen op de staat van zijn verhuurde woningen. De Revolutionaire Eenheid publiceert vrijdag foto’s waarop te zien is dat zijn huurders, waaronder een alleenstaande moeder met drie kinderen, nog steeds in erg slechte omstandigheden leven. Zo is er schimmel op de muren te vinden en is er sprake van stank en lekkages. Daarom roept communistische organisatie Revolutionaire Eenheid wethouder Chantal Zeegers, (o.a. Wonen) op om op te treden en Balwantsingh eventueel de beboeten.

Na de publicatie van het artikel van OPEN Rotterdam, waaruit bleek dat Balwantsingh eigenaar is van verschillende woningen – waaronder de schimmelpand, vertrok hij uit de politiek. Hij gaf aan dit te doen, omdat hij meer tijd wilde steken in het onderhoud en de renovatie van de woningen die hij verhuurt. Woordvoerder Henk Sneevliet van de Revolutionaire Eenheid benadrukt: “De gemeente is al drie maanden op de hoogte van de schrijnende omstandigheden waarin Balwantsingh zijn huurders laat wonen.” Volgens Sneevliet roept het de vraag op waarom er nog geen actie is ondernomen en welke belangen de partijen dienen.

Balwantsingh reageert: ‘Voor de betreffende woning ligt een planning voor renovatiewerkzaamheden. Die planning volgen we. De huurder is op de hoogte van de planning. Belangrijk om te melden is dat ik huurder heb aangeboden om tijdens elders te verblijven. Zij wenste graag in haar eigen woning te blijven tijdens de renovatiewerkzaamheden.’

De gemeente kan verhuurders van woningen beboeten als dat nodig is. Als zij zich bijvoorbeeld niet aan regels houden, kunnen ze een boete krijgen van maximaal €22.500,-. Als zij de regels blijven overtreden, kan het zelfs oplopen tot €90.000,-. In extreme gevallen kan de gemeente de panden overnemen

Open over vastgoedbezit
De Revolutionaire Eenheid heeft zich de afgelopen maanden gefocust op het vastgoed eigendom onder het Rotterdams gemeentebestuur. Zo kwam niet alleen het vastgoedbezit van Balwantsingh naar boven, maar ook dat van oud-wethouder Judith Bokhove (GroenLinks). De organisatie richt hier zich intensief op omdat zij het belangrijk vinden dat de leden van het gemeentebestuur open zijn over hun vastgoedbezit om belangenverstrengeling in de toekomst te voorkomen.