Revolutionaire Eenheid ontdekt vastgoedbezit Bokhove (GL): ‘Past niet bij linkse politiek’

Uit een onderzoek van de Rotterdamse jongerenorganisatie Revolutionaire Eenheid blijkt dat GroenLinks-fractievoorzitter Judith Bokhove eigenaar is van twee panden in Rotterdam. Naar ruwe schatting gaat het om een vastgoedwaarde van zeker 3,3 miljoen. Eerder meldde OPEN Rotterdam, naar aanleiding van onderzoek van de Revolutionaire Eenheid, dat toenmalig PvdA-raadslid Narsingh Balwantsingh de eigenaar is van een zeer slecht onderhouden pand in Bloemhof. Balwantsingh trad kort daarna af als gemeenteraadslid.

Gemeenteraadsleden zijn niet verplicht om vastgoedbezit te melden bij de gemeente. Navraag bij de griffie van Rotterdam wijst dat uit. Gemeenteraadsleden zijn wel verplicht om nevenfuncties en belangen te melden, maar inkomsten die komen uit de verhuur van een pand is geen nevenfunctie. Toch vindt Revolutionaire Eenheid het niet passend dat een gemeenteraadslid van een linkse partij op dergelijke manier geld verdient met kapitaal: “Als je tot een bepaald huishouden behoort, heb je een klassenbelang”, zegt een Eenheid-lid die graag anoniem wil blijven.

Rijk huishouden
Met een ‘bepaald huishouden’ wordt de relatie van Bokhove met haar partner multimiljonair Michiel Rexwinkel bedoeld. Rexwinkel is de oprichter van energiebedrijf Greenchoice. Twee BV’s van Rexwinkel zijn gevestigd in een van de twee panden van Bokhove. Bokhove kwam in 2012 in opspraak omdat ze verzaakte als gemeenteraadslid haar toenmalige functie als directeur van Greenchoice te melden bij de gemeente Rotterdam. 

OPEN Rotterdam heeft Judith Bokhove benaderd voor een reactie, maar heeft vooralsnog niet gereageerd.