IKBENWIJ wil met actie minderbedeelden helpen

Door de coronacrisis wordt er in de supermarkten veel gehamsterd. De betaalbare producten zijn snel uitverkocht en zo kunnen de gezinnen die het wat minder hebben, moeilijker aan eten komen. Aloali Kananpour, Lorenzo Elstak, Nasra Djorai komen met het idee om vanuit IKBENWIJ de actie door te zetten. Ze proberen zo veel mogelijk eten en spullen te verzamelen, om deze vervolgens uit te delen aan minderbedeelden in Rotterdam.

Vanaf maandag wordt er aan de Tolhuislaan 111 op Katendrecht besproken hoe de initiatiefnemers van IKBENWIJ het gaan aanpakken. De actie Zuid voor Zuid vindt normaal gesproken plaats in de kerstmaanden. Dan hebben zij al vanaf september de tijd om voor te bereiden. Uiteraard is de virusuitbraak niet voorspeld.Nu moeten zij in hele korte tijd een actie opzetten, maar “het is belangrijk dat wij ons inzetten voor onze medemens”.

Verschillende organisaties helpen de stichting al. Door te weinig mankracht en gezondheid is het beter dat de mensen de tassen kunnen komen halen, maar de vrijwilligers kunnen altijd komen brengen als het echt niet anders kan.

IKBENWIJ heeft al een goed beeld van welke gezinnen er als eerste voorzien moeten worden. Dit zijn voornamelijk gezinnen met kinderen.

Wil jij ook helpen? Doneren is elke dag mogelijk aan de Tolhuislaan 111 van 12:00 tot 15:00 uur of neem contact op met de redactie van OPEN Rotterdam ([email protected]) om te kijken hoe jij iets kunt betekenen.

Rotterdammers staan klaar voor elkaar! Benieuwd naar andere initiatieven waarmee Rotterdammers elkaar een hart onder de riem steken en kwetsbaren helpen. Kijk dan hier!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat