In gesprek met Ron Davids van gebiedscommissie Prins Alexander

Nog 1,5 week voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en ook dit jaar doet OPEN Rotterdam verslag uit de wijk met de bekroonde serie Stem uit de Wijk. Elke week duiken onze verslaggevers onder in één van de gebieden van Rotterdam en achterhalen wat er leeft onder álle Rotterdammers!
In elk gebied houden wij een interview met de voorzitter van de gebiedscommissie. Deze keer is dit Ron Davids van de gebiedscommissie Prins Alexander. Davids vertelt over de ontwikkelingen en neemt ons mee door het grootste gebied van Rotterdam.

Een grote verandering die eraan komt zijn de verbouwingen rondom statIon Alexander. Ook wel het hart van gebied Prins Alexander. Het station en de omgeving gaan op de schop.

De tweede locatie waar hij ons naartoe brengt is de Grasbuurt in Ommoord. Voorheen was hier overlast van hangjongeren. Oplossing volgens Davids en de buurtbewoners: meer voorzieningen voor jongeren.

De laatste locatie waar Davids ons naartoe brengt is het Lageland. Hier staan veel oude bedrijfspanden leeg. Het plan is om deze panden om te bouwen tot woningen. Aan de Prinsenlaan is dit plan al van start gegaan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat