In hoeverre houd jij je nog aan de coronamaatregelen?

Sinds de versoepeling van de maatregelen op 1 juli is het aantal coronabesmettingen weer gestegen. Burgemeester Aboutaleb maakt zich daarom zorgen om een tweede coronagolf. Dat zei hij dinsdag op Radio Rijnmond. Wij vragen ons af of Rotterdammers deze zorg delen.

In Rotterdam zijn de afgelopen twee weken de meeste positieve testen gedaan van heel Nederland. Volgens de cijfers van het RIVM zijn er in deze weken 237 nieuwe besmettingen gemeld. In voorgaande weken waren dit er nog 92. Wij vragen Rotterdammers of ze zich nog aan de maatregelen houden en of ze zich, net als de burgemeester, zorgen maken.

De meeste voorbijgangers reageren heel rustig. “Ik denk wel dat er een tweede golf komt”, zegt een studente “maar het komt wel goed”. Een andere jongere geeft aan zich wel zorgen te maken om zijn opa en oma. “Met vrienden hield ik niet echt meer afstand”, geeft hij toe. “Daarom ga ik nu ook niet meer naar feestjes.”

Over het algemeen maken Rotterdammers zich weinig zorgen. “Ik ben heel Nederlands daarin. Ik denk dat het wel goed komt.” Wel geven mensen aan zich wat strenger aan de maatregelen te houden, om zo een tweede golf zo goed mogelijk tegen te gaan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter