Is doorstuderen na het mbo nog nodig?

Vaak hebben mensen vooroordelen over mbo’ers, maar we hebben ze steeds harder nodig in de maatschappij. Veel mensen willen een hoger diploma halen, waardoor er een steeds groter tekort ontstaat aan mensen met een praktijkopleiding. Wij vroegen aan verschillende Rotterdammers in het centrum en in Kralingen: is doorstuderen in 2020 nog wel nodig?

De meeste mensen vinden niet dat doorstuderen een vereiste is voor een goede baan. “Je moet gewoon doen wat je leuk vindt, dan komt het allemaal goed.”, weet een vrouw die zelf heeft gestudeerd. “Ik heb wel respect voor mensen die lang doorgaan met studeren.”, zegt een jonge hbo-studente. “Ik zou het zelf niet zo lang volhouden.” Over één ding waren Rotterdammers het eens: je moet vooral doen waar je je goed bij voelt.

Volgens een onderzoek van vacature-analist Jobdigger wordt er tegenwoordig in 52% van de vacatures gevraagd om mbo’ers, meldt het AD. Vooral in de IT en in de gezondheidszorg is dit probleem groot. Om mbo’ers aan te trekken worden salarissen verhoogd, en er wordt meer geld gestoken in leer-werktrajecten.

Benieuwd naar de antwoorden van de Rotterdammers? Kijk dan snel naar de OPEN Vraag hieronder!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat