Jip uit Charlois en Tyas uit Overschie stimuleren talent in Rotterdamse wijken

Talent is overal om je heen. Je hebt soms alleen een beetje hulp nodig bij de ontwikkeling ervan. Jip van der Hek van Kunstlab Charlois en de 14-jarige Tyas Adelerhof uit Overschie weten er alles van.

Bij Kunstlab in Charlois maken kinderen uit de wijk wekelijks kunst. Jip is een van de kunstdocenten die elke zaterdagmiddag ruimte geeft aan kinderen om zich te uiten. “Ik groei er zelf ook door als persoon en ik zie de kinderen ook groeien, dat is toch zingeving?”, antwoordt Jip als je haar vraagt waarom ze dat allemaal doet. Want rijk wordt ze er niet van. Jip is kunstenaar maar klust ook bij als hovenier en in de horeca. “Het liefst deed ik alleen maar Kunstlab, dat willen de kinderen ook, meer Kunstlab.”

In Overschie spreken we met de Tyas Adelerhof die in de buurt bekend is als artiest Tyas Ovie. Tyas is een sociale bewoner die ervan geniet om contacten te leggen in de buurt. In de jongerenraad van Overschie kan hij zijn ideeën kwijt om de buurt leuker te maken. “Ik krijg er een kick van als je mensen op een evenement ziet afkomen dat je hebt georganiseerd. Dan zie je dat mensen genieten en dat vind ik leuk.”

Maak kennis met de aandrijvers van cultuur in jouw wijk in de serie: Cultuur Dichtbij. Over Rotterdammers die zich kosteloos inzetten voor cultuur in de buurt.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet.