Jonge mantelzorger Forrest: “Er gaan weinig momenten in de dag voorbij dat ik niet aan mijn moeder denk”

De zestienjarige Forrest is een van de vele tieners die jonge mantelzorger zijn. Naast de gangbare elementen van een tienerleven; een opleiding zorgassistente, een naaicursus of even weg met vrienden, maakt ook zorgen voor haar moeder Chantal uit van haar vast routine. In Met Alle Liefde laten Forrest en Chantal ons zien wat mantelzorgen op een jonge leeftijd is en betekent.

Forrest
In de tweede aflevering gaan we langs bij jonge mantelzorger Forrest Oedairadjsingh. Forrest helpt bij de zorg voor haar moeder Chantal, die bij geboorte van Forrest een hersenbloeding kreeg en later ook een hersenvliesontsteking. Hierdoor is Chantal vergeetachtig en moet ze zich voortbewegen met een scootmobiel. Forrest helpt haar bij huishoudelijke taken, maar ook om dingen te onthouden. Toch houden haar zorgen daar niet op en is haar moeder constant in gedachten: “Er gaan weinig momenten in de dag voorbij dat ik niet aan mijn moeder denk.”

Tijdens gesprekken met een psycholoog werd Forrest erop gewezen dat ze een mantelzorger is: “Ik wist wel wat mantelzorgers waren, maar ik had mijzelf nog nooit zo gezien.”

Jonge mantelzorgers
Een jonge mantelzorger is iemand die voor een familielid zorgt. Er kan in de familie of het gezin sprake zijn van een ziekte, lichamelijke/verstandelijke beperking, een psychische stoornis of een familielid met een verslaving. In de serie ‘Met alle liefde’ krijgen we een inkijk in het leven van jonge mantelzorgers. Wij maken kennis met de taken van de jonge mantelzorger en de zorgvrager. Tijdens deze serie zullen verschillende vormen van jonge mantelzorg naar voren komen.