Jongeren spreken zich op vrijdag 11 december uit tijdens Jongerentop010

Rotterdamse jongeren gaan op vrijdag 11 december tijdens de Jongerentop010 met elkaar in gesprek over de impact van corona en over hun veerkracht. Stichting LOKAAL geeft, samen met jongerenraad Young010, de jongeren in de stad een stem. Met elkaar zullen zij een antwoord formuleren op de vraag hoe Rotterdam om moet gaan met (de gevolgen van) de coronacrisis. OPEN Rotterdam is mediapartner van de Jongerentop010.

Alle gesprekken die tijdens de Jongerentop010 worden gevoerd resulteren in minstens drie adviezen die door de Rotterdamse jongerenraad Young010 worden uitgewerkt en aangeboden aan het stadsbestuur. Zij gaan daarmee daarna aan de slag.

De thema’s onderwijs, toekomstperspectief, woonsituatie, maatschappelijke ongelijkheid en mentale gezondheid vormen de basis voor de gesprekken tussen de jongeren. In aanloop naar de Jongerentop010 maakten wij deze zomer een vijfdelige serie, waarin we dieper op deze thema’s ingingen. De afleveringen zijn hier terug te zien.

Corona
De Jongerentop010 zou in eerste instantie op 9 oktober plaatsvinden. In verband met de nieuwe coronamaatregelen ging dat echter niet door. Het evenement, waarbij Rotterdamse jongeren met elkaar in gesprek gaan over de impact van corona op hun leven, is daarom verplaatst naar vrijdag 11 december.

Ben jij tussen de 13 en 23 jaar oud en wil je zelf meepraten? Laat van je horen en meld je aan via de website van Jongerentop010. Je kunt meedoen op twee manieren: als deelnemer of als tafelvoorzitter. Speak up!