Jongeren spreken zich uit tijdens Jongerentop010 | Aflevering 4: duurzaamheid en klimaat

Hoe veerkrachtig ben jij de afgelopen tijd geweest? Met die insteek organiseert Stichting Lokaal wijkgesprekken om input van jongeren op te halen in aanloop naar de Jongerentop op 9 oktober.

Een van de onderwerpen die voorbij komt is duurzaamheid. “Heel veel jongeren zijn door de coronacrisis thuis komen te zitten en hebben daardoor tijd gehad om na te denken”, legt Chaimae Fadis, voorzitter van Young010, uit. “Wat je merkt is dat veel mensen bijvoorbeeld vegetarisch worden.”

Jongerentop010
Tijdens de Jongerentop010 op 9 oktober gaan 500 Rotterdamse jongeren met elkaar in gesprek over de impact van de coronacrisis. Onderwerpen gerelateerd aan onderwijs, mentale gezondheid, wonen, maatschappelijke ongelijkheid en toekomstperspectief komen hierbij aan bod. 

Oproep
Ben jij een Rotterdammer tussen de 13 en 23 jaar? Dan ben jij uitgenodigd! Denk mee, praat mee en doe mee tijdens de Jongerentop010 op vrijdag 9 oktober 2020. Laat van je horen en meld je aan via de website van Jongerentop010. Je kunt meedoen op twee manieren: als deelnemer of als tafelvoorzitter. Speak up!

De aanloop naar de Jongerentop 010 is komende maanden te volgen op de kanalen van OPEN Rotterdam en FunX. Zo vroeg FunX-reporter Zafanja wat jongeren vinden van het afvalprobleem in de stad

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter