Kandidaten voor de wijkraad vloggen en campagne is nu echt merkbaar in de stad

Rotterdammers kunnen op 14, 15 en 16 maart naar de stembus voor de verkiezingen voor de wijkraad en de gemeenteraad. OPEN Rotterdam houdt je op de hoogte met Politieke Updates. Deze keer: wijkraadsleden vloggen, heuse campagnefilms, programma’s en stemwijzers.

Ook voor de kandidaat-wijkraadsleden is de campagne begonnen en je zal vast al posters hebben zien hangen in je wijk. Mireille en Reidar zijn de straat op gegaan en hebben een buurtbewoner gevraagd wat hij belangrijk vindt in hun wijk het Oude Noorden. En in BoTu-Spangen wordt een talkshow georganiseerd voor kandidaat-wijkraadsleden om zich voor te stellen aan hun wijkgenoten.

Liedjes en films
De verschillende partijen die in de race zijn voor zetels in het stadhuis op de Coolsingel proberen op allerlei manieren aandacht te genereren. De VVD lanceerde afgelopen dinsdag een gelikte campagnefilm, ook de PvdA kwam met een spot, de Socialisten010 proberen het met een edit op een cover van Bots’ Lange Weg. De stickerstrijd werd deze week wat ongemakkelijk toen de nummer twee van de PvdA de nummers één en drie van het FvD betrapte op het overplakken van borden van anderen.

Stemhulp
Voor wie niet weet op wie hij of zij wil stemmen kunnen kieswijzers helpen. Inmiddels zijn er meerdere in Rotterdam. Zo heeft Recht op de Stad een eigen kieswijzer gemaakt, vooral gericht op het woonbeleid. Daarnaast heeft Prodemos de StemWijzer en het AD mijnstem.nl. De meiden van KiesAdvies de Podcast proberen door middel van interviews en analyses kiezers beter op weg te helpen. Speciaal voor onder meer OPEN Rotterdam maakte ze ook een aflevering over de wijkraden.

Debatten
Ook komende week wordt er weer veel gedebatteerd. Zo organiseert studentenvakbond STUUR het studentendebat op 9 maart op de Kralingse Zoom 9, aanmelden daarvoor kan hier. Een dag eerder gaan dertig studenten met elkaar in debat tijdens de de finale van het MBO Debat 010. Ze worden dan beoordeeld door politici. De collega’s van Vers Beton hebben een overzicht gemaakt in deze agenda.

Stemmen in de Stad
OPEN Rotterdam houdt je richting de verkiezingen op de hoogte over de wijkraad. Deze producties zijn onderdeel van Stemmen in de Stad, een programmareeks over ‘Wijk aan Zet’ van Arminius, LOKAAL, OPEN Rotterdam en Vers Beton. Stemmen in de stad is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, deze organisatie heeft geen invloed op de inhoud van de producties.