Kinderen van Kinderparadijs Meidoorn maken kunstwerk voor aandacht in de zorg

Voor een initiatief van Heart Work Heroes hebben twaalf kinderen van de Kinderparadijs een kunstwerk onthuld. Het kunstwerk is een actie van oprichter Herman Poort als blijk van waardering voor al het personeel in de zorg. Tussen 18 mei en 26 juni staan ruim veertig van deze zogeheten ‘Heart Work Heroes’ verspreid door het centrum van Rotterdam.  

Heart Work Heroes heeft als doel om mensen in de zorg in de schijnwerpers te zetten en om de jonge generaties er enthousiast voor te maken. “De zorg mag wel wat meer waardering krijgen, zeker na de coronapandemie”, vertelt Herman Poort. De oprichter van Heart Work Heroes is blij met ‘Kipanaut’. Dat is de naam die de twaalf kinderen van Kinderparadijs Meidoorn aan het beeldje hebben gegeven. Daarnaast worden er nog zo’n veertig gemaakt door verschillende kunstenaars. “De beeldjes worden op een sokkel geplaatst verspreid over het centrum en moeten de komende maanden aandacht vragen voor alle zorgmedewerkers.”

Tijdens de onthulling van ‘Kipanaut’ bij Kinderparadijs Meidoorn was rapper ADF Samski aanwezig om alle aanwezigen te voorzien van muziek.