Leefbaar twijfelt bij ROPOPO over nut en noodzaak van woningen rondom Euromast

Bij ROPOPO duiken Ferrie en Tara samen met politieke tegenpolen Marcel Verhoef (Leefbaar Rotterdam) en Astrid Kockelkoren (GroenLinks) in het Parkhavendossier, de plannen om woningen te bouwen rondom de Euromast. Maar zijn ze eigenlijk wel echt tegenpolen?

Want: Leefbaar ís helemaal niet zo rechts, zegt Marcel. “Ons partijprogramma is eigenlijk best links.” En terwijl GroenLinks een voorstander is van het bouwen op de groenstrook, heeft Leefbaar juist vraagtekens bij het nut en noodzaak om aan de Parkhaven te bouwen. “Dat torentje staat straks toch een beetje zielig tussen de gebouwen.”

Inspreker Christoffel Wielders (van onder meer de Pannenkoekenboot) houdt een pleidooi om de ondernemers aan de Parkhaven te koesteren. Verder beschuldigt Ferrie een hese Tim de Haan (D66) ervan een softie te zijn en vraagt hij zich af of de hoogbouwfanboys van RTM XL misschien iets de compenseren hebben. Wie was er allemaal op de nieuwjaarsreceptie op het stadhuis, waar burgemeester Aboutaleb zich fel uitsprak over doorgeslagen marktwerking en de prosecco te zoet was? En wat had Theo Coskun (SP) te zeggen over achterkamertjes?

Astrid vertelt waarom ze zweetselfies maar vies vindt en Marcel bracht een ode aan zijn kat Woezel. Tot slot zingen Ferrie en Tara een speciaal Euromastlied.