ROPOPO: Monogame driehoeksrelaties en politiek spel met Joan Nunnely (D66) en Vanessa Bruin (Leefbaar)

Het zomerreces kan bijna beginnen! Maar eerst nemen Ferrie en Tara de actuele hete hangijzers van de Rotterdamse politiek door. Te gast zijn Joan Nunnely (D66) en Vanessa Bruin (Leefbaar Rotterdam), sinds kort coalitiegenoten. Is er ruimte voor afwijkende opvattingen, of is het coalitie-akkoord helemaal dichtgetimmerd.

Speeltuinen staan centraal deze aflevering. Wat zijn de herinneringen aan het enorme klimrek in Blijdorp, en wat zijn de favoriete speeltoestellen van de politici? Pascal Lansink (VVD) blijkt een bijzondere voorstelling te hebben van een inclusieve wipkip. In de rubriek ‘Verdwenen Politici’ associeert oud-wethouder Adriaan Visser vrij op het thema: wat vindt hij van politieke spelletjes en hoe reageren Joan en Vanessa daarop?

Kunnen ganzen terroristen zijn? Vanessa legt het uit, en geeft ook haar mening over tijdelijke flexwoningen. Joan mag uitleggen waarom cultuuradviezen monogame driehoeksrelaties moeten zijn, en vertelt waarom ze het nog steeds moeilijk heeft met het besluit om de RRKC op te heffen. Tara belt wethouder Faouzi Achbar (DENK). Ferrie recenseert de handtekeningen van raadsleden.

Met een echte tranentrekker wordt de laatste ROPOPO van dit seizoen afgesloten. Een cover van Dolly Parton, speciaal voor wethouder Said Kasmi (D66). Hou jij het droog?

Meer afleveringen van ROPOPO luister je hier!