Live bij OPEN in sociale thuisisolatie

Wij gaan live via Instagram en roepen de community op om hun vragen, opmerkingen, of ideeën met betrekking tot het coronavirus en de situatie in de stad te delen met OPEN Rotterdam.

We kunnen deze onderwerpen omzetten tot een onderzoek, zodat we de vragen van de jullie kunnen beantwoorden. Ook horen we graag wat onze community tegenwoordig bezighoudt, hoe jullie je dagen thuis doorkomen en hoe jij omgaat met het nieuws dat je krijgt omtrent het coronavirus. Tot slot horen en zien we graag hoe de community zich bezighoudt in de wijken.. Laat dus vooral je stem horen!

Week 4
De OPEN Poëet, Renato Miguel, is weer te gast met een prachtig gedicht. Ook fotograaf Paul van der Blom vertelt hoe hij zijn dagen tijdens de coronacrisis indeelt en verslaggever Zoë vertelt kort over haar onderzoek naar mentale gezondheid.
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/hD246m5ta8c” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Week 3
Tijdens de tweede live-uitzending vertelde Rotterdamse ondernemer Femke openhartig over hoe zij de coronacrisis meemaakt als ondernemer en sociale Rotterdammer. Tobias Prins, mede-eigenaar van restaurant Altijd in de Buurt, was onze tweede gast. Hij vertelde over de “gift van tijd” en hoe hij hier gebruik van maakt voor zijn onderneming. De toekomstige bezoekers van het restaurant staat namelijk een verrassing te wachten.
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/N7JHOk8GqHk” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Week 2
In de eerste live-uitzending gingen wij in gesprek met OPEN poëet Miguel dos Santos, die een mooi gedicht schreef over de coronacrisis. Ook was Tatjana, een Rotterdamse moeder van drie kinderen, te gast in de uitzending. Haar dochters lieten op een leuke, speelse manier een work-out zien met… toiletrollen!