Marathon van Rotterdam uitgesteld door coronavirus

De veertigste editie van de Rotterdamse Marathon die in april zou plaatsvinden is uitgesteld door het coronavirus, meldt de organisatie. De vervangende datum is nog niet bekend. Dit is het tweede sportevenement dat niet doorgaat in Rotterdam.

Honderden mensen hebben maandenlang getraind voor zondag 5 april, maar nu moeten zij hun krachten nog heel even sparen. In de OPEN Vraag zijn wij naar de Kralingse Plas gegaan om aan Rotterdammers te vragen wat zij van het uitstel vinden. Een Rotterdamse hardloopster zou dit jaar voor de derde keer met de marathon meedoen, maar heeft alle begrip voor het verschuiven van het evenement. “Ik vind het ontzettend jammer dat het wordt verplaatst, want ik ben hard aan het trainen geweest.” Een hondenuitlater vindt het jammer voor alle mensen die hard hebben getraind voor het evenement. “Als de Marathon niet doorgaat, dan hoeft het Songfestival ook niet door”, zegt de hondenuitlater. Hij vindt dat het Songfestival een groter bereik aan mensen trekt en dat is nog gevaarlijker.

In een kort telefonisch gesprek met de organisatie vorig week lieten zij weten dat zij streng de regels van het RIVM volgen en alles eraan doen om het evenement door te laten gaan, maar door de toenemende besmetting hebben zij toch besloten om de hardloopwedstrijd uit te stellen. Wel hadden zij hun deelnemers geadviseerd om goed op hun gezondheid te letten, maar uit voorzorgsmaatregelen hebben zij gekozen voor de gezondheid van de deelnemers. Het eerste evenement dat is afgelast is het World Port of Boxing Event, omdat de spelers en bezoekers uit verschillende landen van Europa komen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat