Meeste Rotterdammers nuchter over Coronavirus; ondernemers ervaren last

Het coronavirus begint nu echt een grote rol te spelen in de Rotterdamse samenleving. De supermarkten worden leeggekocht, het openbaar vervoer is zo goed als leeg en mensen werken vanuit huis. Daarnaast neemt onze stad maatregelen, die volgens premier Rutte ervoor moet zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt. Hoe beleeft de Rotterdammer dit allemaal?

Over het algemeen lijken Rotterdammers er aardig nuchter over te zijn: “Ik maak me er geen zorgen over” en “Ja, als je het moet krijgen dan krijg je het toch wel” , zijn antwoorden die voorbij kwamen. Wel merken Rotterdammers dat er maatregelen zijn genomen: “Het is hier nooit zo leeg”, vertelt een voorbijganger op de Witte de Withstraat. “En ook de trams en bussen waren leeg onderweg naar werk.” Een Rotterdams meisje dat onderweg is naar het Rotterdam CS geeft aan zich geen zorgen te maken over het gebruik van het OV: “Je hebt het toch niet in de hand”. Wel geeft ze aan extra fruit te eten en veel water te drinken voor de extra vitamientjes.

Daar waar Rotterdammers zich weinig zorgen maken over het Coronavirus, hebben de Rotterdamse ondernemers het wel zwaar. Elvira Hoogerwerf, eigenaresse van een lokale bloemenwinkel, geeft aan dat ze zeker wat merkt van de maatregelen die zijn genomen: “Er zijn minder klanten en de straten zijn leger”. Ook horeca ondernemer en eigenaar van café NRC, Herman Hell, moet het één en ander omgooien in zijn zaak: “Wij zorgen ervoor dat er meer ruimte komt tussen tafels en volgen verder de aanwijzingen van het RIVM”, geeft hij aan. “De feesten gaan wel door, maar met maximaal 100 man per zaal.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat