Mogelijk einde aan het Ukulele Paradijs gelegen aan de Bergselaan

Na 2,5 jaar houdt het misschien op voor het Ukulele Paradijs in het Liskwartier. De zaak van Eveline verhuisde net voor de uitbraak van de coronacrisis van Kralingen naar een bijzonder pand aan de Bergselaan. Dat pand gaat in de verkoop.

Eveline had het plan om ukelelelessen te geven aan de Bergselaan, maar door corona is dat er niet meer van gekomen. Ze gaf wel wat online lessen vanuit het pand dat ze huurt via leegstandbeheerder Camelot.

Het pand is nu nog van de gemeente en zou openbaar worden verkocht. De verkoop gaat alleen minder transparant dan Eveline gehoopt had. Ze wil graag een bod uitbrengen, maar het pand wordt alleen te koop aangeboden in een pakket met vijf andere panden in Liskwartier. De kans is groot dat er aangestuurd wordt op verbouwing van het pand tot een woonhuis. De wijkraad vindt dat jammer, want hoewel zij aansturen op verkoop, hopen ze wel dat de maatschappelijke functie van het gebouw bewaard blijft.

Eveline staat er een beetje dubbel in. Aan de ene kant wil ze het pandje dolgraag kopen en een nieuw avontuur beginnen, aan de andere kant lijkt ze er ook vrede mee te hebben als het nu stopt. Ze gaat dan niet verder met het Ukulele Paradijs op een andere locatie. Dan stopt ze er gewoon helemaal mee. De inschrijving tot de verkoop is nog tot 3 december open.