Muzikanten gezocht voor optredens verzorgingstehuizen

Stichting NL Cares organiseert ontmoetingen in verzorgingstehuizen tussen ouderen en jongeren om vereenzaming te voorkomen. Vanwege de coronacrisis is dat momenteel niet meer mogelijk, aangezien alle verzorgingstehuizen gesloten zijn voor bezoek. Om te zorgen dat eenzame ouderen niet nog verder vereenzamen organiseert de stichting muziekoptredens op afstand in verzorgingstehuizen.

Voor dit idee heeft de stichting zich laten inspireren door de video’s van zingende Italianen op hun balkons. Hoewel de mensen daar massaal in isolatie zitten, brengt de muziek ze samen. “Ik vond dat zo’n goed idee”, zegt projectmanager Mandy Wessling. Zo is het plan ontstaan om muzikanten op vrijwillige basis te laten optreden bij verzorgingstehuizen in de vier grote steden. Uiteraard vinden deze optredens plaats op veilige afstand van de bewoners, zoals bijvoorbeeld in een binnentuin. “We hebben gisteren een oproep geplaatst op Facebook, en er komen al verschillende reacties binnen.”

De muzikanten hoeven geen bepaalde ervaring te hebben om zich hiervoor op te geven. Wel gaat de voorkeur uit naar oudere, Nederlands- of Engelstalige muziek, die bekend is bij ouderen. “Het is wel handig als de muzikanten bijvoorbeeld een muziekinstallatie hebben, want niet alle verzorgingstehuizen bezitten die”, legt Mandy uit. “Maar het is zeker niet verplicht. Mensen die gewoon graag hun talent willen laten zien zijn ook van harte welkom.” Waarschijnlijk vindt het eerste optreden volgende week plaats.

NL Cares is een stichting die al sinds 2005 bezig is met het samenbrengen van mensen met verschillende leefomstandigheden. Met een groot team vrijwilligers helpen ze kwetsbare groepen zoals ouderen, mensen met een beperking, daklozen en vluchtelingen.
Ben jij muzikant en heb je interesse in het geven van een optreden? Je kunt dan mailen naar [email protected].

Benieuwd naar meer initiatieven om kwetsbare Rotterdammers te ondersteunen? Kijk dan hier!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat