Net begonnen in Crooswijk of 120 jaar oud in Pernis: ‘Het is gewoon enorm belangrijk dat dit er is’

OBK Pernis bestaat 120 jaar, Digters aan de Rotte nog geen jaar. Verschillen zijn er dus zeker, maar overeenkomsten ook, zien Bianca Sallons uit Crooswijk en Mattijs Doorten uit Pernis. Het is hard werken en beide initiatieven zijn belangrijk voor de buurt.

“Ik vond het belangrijk om te laten zien wat Crooswijk heeft”, vertelt Sallons. “In mijn ogen is dat heel veel talent en heel veel creativiteit.” Zij is in de zomer van 2021 Digters aan de Rotte begonnen. Bij dit maandelijkse platform kunnen muzikanten en dichters hun talenten tonen. Mensen van buiten Crooswijk zijn ook van harte welkom.

Op de avond is het hard werken “ Het is net je eigen bruiloft hè”, grapt Sallons. “Dan eet je toch ook nooit de taart?” Genieten doet ze ook deze avond. “Als programmeur ben ik helemaal verzadigd. We hebben zulke mooie dingen hier binnen gehaald.”

Oefening Baart Kunst Pernis, of afgekort OBK Pernis is een gevestigde naam in Pernis. Dit jaar wordt de muziekvereniging 120 jaar oud. “Denk dat het voor alle verenigingen geldt, maar zeker ook voor de muziekvereniging in een dorp als Pernis. Het is gewoon enorm belangrijk dat dit er is”, vertelt voorzitter Mattijs Doorten.

Jong en oud spelen samen bij OBK, maar het was hard werken om die volgende generatie aan te trekken. Gastlessen geven bij de basisschool bleek een succes. Het harde werken loont. “Ik vind het ook leuk om dingen te organiseren en om met andere mensen bezig te zijn”, zegt Doorten. “En samen beteken je ook wat voor een dorp.”

Maak kennis met de aandrijvers van cultuur in jouw wijk in de serie: Cultuur Dichtbij. Over Rotterdammers die zich kosteloos inzetten voor cultuur in de buurt.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet.