Nog één keer dansen in het Vroesenpark

Het Vrije Volk festival, dat op zaterdag 9 juli plaatsvindt, zal voorlopig het laatste dance event zijn in het Rotterdamse Vroesenpark. Vanwege de geluidsoverlast die buurtbewoners hadden bij de voorgaande muziekfestivals, heeft de Gemeente Rotterdam besloten dat er vanaf 2023 geen muziekfestivals met geluidsversterking meer zullen plaatsvinden. Food en theaterfestivals hebben nog wel de mogelijkheid het park in Noord te gebruiken als locatie, zolang ze zich aan het verlaagde maximale geluidsniveau kunnen houden.

OPEN Rotterdam schreef hier in februari 2022 al over dit besluit van de gemeente. Nu is zaterdag 9 juli inmiddels aangebroken en zullen de laatste feestgangers tijdens Het Vrije Volk festival de spreekwoordelijke deuren sluiten van het Vroesenpark als muziekfestival locatie. Volgens Het Vrije Volk festival is het einde van een mooie locatie niet het einde van het festival zelf: ‘We gaan natuurlijk een knallend afscheid nemen van deze locatie. Tegelijkertijd is het ook een fijn welkom, want we gaan na twee jaar stilstand ook vernieuwen.’

OPEN Vlogger Anne was in 2018 nog te vinden bij een eerdere editie van Het Vrije Volk festival.

En ook in 2019 konden de Rotterdammers nog helemaal zichzelf zijn tijdens het festival in het Vroesenpark:

Het (muziek)festivalseizoen is nog niet ten einde in Rotterdam. De andere groene locaties waar je in de zomer van 2022 nog kunt dansen met je voeten in het gras zijn onder andere; Het Park, Het Zuiderpark, Het Roel Langerak Park en het Kralingse Bos.