Vanaf 2023 kunnen festivalliefhebbers niet meer dansen in het Vroesenpark

Het maximale geluidsniveau in het Vroesenpark gaat naar beneden. Dit zorgt ervoor dat het voor festivalorganisaties onmogelijk wordt om dance events te organiseren. Gisteren stemde de gemeenteraad in met het amendement van de ChristenUnie Rotterdam. ‘We kregen van omwonende veel klachten over geluidsoverlast’, schrijft de partij op Twitter.

Buurtbewoners maakten opnames van het geluidsoverlast en deze heeft Sam Bartijn, wijknetwerker van gebied Blijdorp, vervolgens beluistert. “Ik schrok er wel van. Het geluid is heel erg hard. De woningen langs het Vroesenpark zijn niet goed geïsoleerd. Hierdoor kan een technofestival voor heel veel overlast zorgen.”

Volgens Sam zijn de meningen in Blijdorp over het dalende geluidsniveau verdeeld. “Er is een groep actieve buurtbewoners die al jaren ervoor willen zorgen dat het geluidsniveau daalt, daar tegenover staan een hoop jongeren die een feestje in hun achtertuin nog wel zien zitten.”

In 2018 ging OPEN verslaggever Beerend naar het Vroesenpark en vroeg Rotterdammers wat ze vinden van de opbouwwerkzaamheden van festivals. Door deze werkzaamheden zou een deel van het Vroesenpark een week lang afgesloten zijn voor parkbezoekers.

Het halve Vroesenpark is afgesloten, moet dat zomaar kunnen?