Nog een week tot de Provinciale Staten verkiezingen: zo lees je je in

Joyce de Vries

Weet jij al wat je gaat stemmen op 15 maart? De verkiezingen van de Provinciale Staten en de waterschappen komen eraan. Waar gaan deze verkiezingen over en hoe maak je de ‘juiste’ keuze? Hier kun je terecht voor advies. 

Rachid zoekt raad
Rachid Benhammou onderzoekt de Rotterdamse lokale politiek. Hij komt erachter dat er veel onwetendheid is over de naderende verkiezingen, iets wat 50PLUS-raadslid Ellen Verkoelen betreurt.

Tv-debatten
Er zijn verschillende nieuwsmedia, zowel landelijk als lokaal, die debatten organiseren. Zo was er een verkiezingsdebat in de Fruitvis over de Mathenesse aan de Maas. Hoe kunnen wijken rondom het havengebied profiteren van de moderne transitie?

RTV Rijnmond helpt je met bijvoorbeeld het programma Rijnmond Kiest, wat op dinsdag 14 maart van 17:00 tot 17:40 te zien is op TV Rijnmond.

Daarnaast heeft RTV Rijnmond in samenwerking met Omroep West en Kieskompas een stemhulp ontwikkeld. Hierin worden dertig stellingen voorgelegd, waarna je kunt zien welke partij het best bij jouw visie past. Deze is in te vullen via deze link.

Ondertussen wachten we af tot 15 maart en kunnen we de uitslag enkel voorspellen. Zoals deze prognose van EenVandaag: de peiling zet VVD op de eerste plek met 11 zetels, gevolgd PVV met 7 zetels en GroenLinks krijgt volgens deze peiling 5 zetels in de nieuwe Eerste Kamer. Dit kan de komende week natuurlijk nog flink gaan schuiven.