Nuchtere kapper Aad en Liliana uit Spangen kunnen na lockdown weer druk in de weer

In deze nieuwe aflevering van ‘Nieuwe Meters Maken’ gaat filmmaker Wim Wiegmann langs bij Aad, de nuchtere kapper in Noord. Ook bezoekt Wim Liliana die workshops aan jongeren uit Spangen geeft.

Geen grote gebaren of pittige uitspraken, kapper Aad blijft na de zoveelste lockdown met beide voeten op de grond en knipt zoals vanouds zijn klanten. Toch heeft ook hij lessen geleerd uit alles wat achter hem ligt. “Je leert door die coronasituatie soms zaken van een andere kant, dat kan ook verhelderend werken.”

In Spangen houdt Liliana ’s avonds met veel humor en gedrevenheid een aantal jongeren in de ban. Ze werken in een workshop aan hun dromen in de workshop ‘Van droom naar doel is doen’ van stichting CAN. Liliana heeft zelf ondervonden hoe deze cursus haar richting en perspectief gaf. Die ervaring wil ze met haar medeorganisator Randy graag meegeven aan andere jongeren.

Nieuwe meters maken
Videomaker Wim Wiegmann maakte in 2020 een serie portretten over Rotterdammers en hun ervaringen met corona. Nu, bijna twee jaar later, gaat hij in de nieuwe serie Nieuwe meters maken langs bij een aantal oude bekenden. Ook gaat hij langs andere Rotterdammers. Wat hebben ze geleerd van de eerste lockdowns? Hoe redden ze het nu? En wat moeten we vasthouden?

Zo sprak Wim Wiegmann destijds kapper Aad. Hij vertelde hoe hij de eerste lockdown meemaakte. Aad, die fervent Sparta-fan is, had het vooral moeilijk met de groep ouderen die vastzatten in hun verzorgingstehuis. Zijn tip: bel ze, help ze door deze tijd heen.