Ombudsvrouw Marianne van den Anker danst graag op de bar en vecht tegen systeemgeweld in een nieuwe ROPOPO

Te gast bij de zevende aflevering van de Rotterdamse Politieke Podcast, ROPOPO zijn ombudsvrouw Marianne (‘Ik dans graag op de bar’) van den Anker en D66-raadslid Tim (‘Ik kan niets gemeens zeggen’) de Haan. Presentatoren Ferrie Weeda en Tara Lewis doen hun uiterste best de podcast minder incrowd te maken en op de tijd te letten.

Tim maakt een Sovjetmopje dat Tara niet begrijpt en Marianne niet grappig vindt. Ferrie onthult wie zich had vergist in het tijdstip van de actualiteitenraad en doet verslag van het schoolse verloop van deze eerste vergadering van de gemeenteraad.

Natasha Mohamed-Hoesein van Denk vertelt over het raadsuitje dat een beetje in het water viel door een storm en wie deden die nacht het licht uit op de boot? Tara wil weten waarom er zoveel buitenissige types rondlopen bij D66 en van wie waren die potente voetbalbenen?

Luisteraars mogen stemmen op een nieuwe rubriek en krijgen een voorproefje van de (nu al) legendarische opnames van de ROPOPO-videoclip, die een therapeutische sessie bleek voor Ellen Verkoelen (50 Plus) en Vincent Karremans (VVD). Dat en natuurlijk nog veel meer smeuïgs in deze aflevering van ROPOPO!

Ropopo is een laagdrempelige podcast over de Rotterdamse politiek, met inhoud, humor en een beetje tempo. Smeuïg nieuws, persoonlijke inzichten, gasten en discussie. Eerdere afleveringen vind je hier.