Op jacht naar beertjes om kinderen af te leiden tijdens coronacrisis

In Australië is er een initiatief bedacht om kinderen af te leiden tijdens de coronacrisis. Mensen zetten berenknuffels voor het raam, zodat kinderen op berenjacht kunnen gaan tijdens het wandelen. Dit idee is inmiddels ook overgewaaid naar Rotterdam, dankzij verschillende Facebookgroepen.

De Berenjacht is gebaseerd op het kinderboek ‘Wij gaan op berenjacht’ van Helen Oxenbury en Michael Rosen. De bedoeling is dat mensen beren voor het raam in de vensterbank zetten. Als kinderen dan buiten een wandeling aan het maken zijn, kunnen ze op jacht gaan naar beren.

Het initiatief begon in Australië, maar inmiddels zijn er al verschillende Facebookgroepen aangemaakt met daarin duizenden leden. Een van de oprichters van deze groepen is Nina Maarseveen. Haar zus woont in Australië en stuurde haar vier dagen geleden een berichtje over het initiatief. “Ik dacht dat Nederlanders te nuchter hiervoor zijn, maar wie niet waagt wie niet wint.” Ook overal in Rotterdam zijn verschillende beren te spotten, zo valt te zien op de speciale Berenkaart.

Berenkaart
In de Facebookgroepen delen mensen foto’s van gespotte beren. Er is zelfs een speciale Berenkaart aangemaakt via Google Maps door KnuffelBerenjacht NL, waarop mensen hun beer kunnen registreren. Dit was zo’n groot succes, dat de kaart na een dag al helemaal vol zat.

Er wordt echter wel gewaarschuwd: het is niet de bedoeling dat kinderen nu speciaal hiervoor naar buiten gaan. De berenjacht is puur bedoeld om kinderen te vermaken tijdens het dagelijkse blokje om. Benieuwd waar je al deze beertjes kan vinden? Zie hieronder de Berenkaart van regio Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat