OPEN-stagiair Sarah-Louise legt uit hoe Provinciale Statenverkiezingen werken

Op woensdag 15 maart worden de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen gehouden, maar ‘who cares’? OPEN- stagiair Sarah-Louise legt in haar video uit waarom deze verkiezingen belangrijk zijn en waar je precies voor stemt.

Met de Provinciale Statenverkiezingen stem je op elf verschillende partijen. De leden van de Provinciale Staten kiezen de leden voor de Eerste Kamer in Den Haag en die neemt beslissingen over belangrijke vraagstukken in jouw provincie.

Rotterdam ligt in de provincie Zuid-Holland en de beslissingen die op provinciaal niveau worden genomen, hebben veel impact op Rotterdam en de andere steden in de provincie. Denk hierbij aan openbaar vervoer, woningbouw en milieu. Zo is het de verantwoordelijkheid van de provincie om te zorgen voor makkelijk toegankelijk openbaar vervoer en zorgt zij voor meer huizen in Zuid-Holland.

Wil je een stemadvies voor de Provinciale Statenverkiezingen? Kijk dan op: stemwijzer.nl of kieskompas.nl. Voor een stembureau bij jou in de buurt kan je kijken op stembureausinrotterdam.nl, daar vind je ook speciale stembureaus voor mindervaliden.

Kijk ook eens naar onze serie Rachid Zoekt Raad over de verkiezingen in Rotterdam: