Operatieassistent Maaike deelt vanaf de OK levenslessen over steekgeweld in ‘Jij bent Scherper’

Wat gebeurt er eigenlijk als je gestoken bent, ernstig bloed verliest en met een traumahelikopter moet worden afgevoerd? (Militair) operatieassistent Maaike Hoogewoning neemt ons mee in haar wereld van levens redden, dit keer in de operatiekamer (OK) van het Rotterdamse ziekenhuis Franciscus Gasthuis & Vlietland. Ook geeft zij ons les in anatomie (‘there is no safe place to stab’). Maaike deelt graag haar levenslessen; samen kom je verder en samen ben je scherper!

De tekst gaat verder onder de video

Jij bent scherper
De serie ‘Jij bent scherper’ bestaat uit vier korte filmportretten waarin jongeren (maar ook hun ouders en buurtgenoten) bewust gemaakt worden van wat de impact is van messengeweld. Die impact wordt niet overzien. Elke aflevering wordt afgesloten met een praktische survivaltip en (mentale) verdedigingsoefening. En wat gebeurt er eigenlijk als je gestoken bent, ernstig bloed verliest en met een traumahelikopter moet worden afgevoerd?

Deze productie is ontwikkeld door Stichting FYNDER en het filmproductiehuis van FYNDER, Byldung. Kijk alle afleveringen hier.