Oud, stram en stijf? Jelle blijft fit en flexibel door een leven lang bewegen

“Bewegen roept adrenaline op en je wordt er optimistisch van.” De 82-jarige Jelle Moerkerk beweegt al zijn hele leven. Elke dinsdag doet hij mee aan de sportlessen van Saskia van der Valk-Romeijn. In aflevering 2 van ‘Wat Beweegt U?’ vertelt hij waarom lichaamsbeweging belangrijk voor hem is.

Sprinten, rennen, buikspieroefeningen. Volgens Stoelfit-instructeur Saskia van der Valk-Romeijn lijkt Jelle ‘net een jongeman’. Als ze bij hem thuis langsgaat, laat Jelle zien dat ook zijn hersenen goed in shape zijn. Door orgelspelen blijft hij ook mentaal fit.

Waarom Jelle zo actief is? “Ik had het gevoel, als ik niet meer sport, word ik oud, stram en stijf. Ik voel me lekkerder als ik bewogen heb”, legt hij uit. “En het blijkt dat je er langere tijd plezier van hebt, want je blijft flexibeler.”

Kijk volgende week naar aflevering 3 van ‘Wat Beweegt U?’ met de 94-jarige Jennie Harteveld. Alle afleveringen zijn hier terug te vinden. ‘Wat Beweegt U?’ wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.