Recht op de stad vraagt aandacht voor ‘sociaal en eerlijk woonbeleid’

Lavinia Xausa

De aanstaande gemeenteraadsverkiezingen zijn voor de mensen van Recht op de stad en Het Gemaal op Zuid een moment om met Rotterdammers in gesprek te gaan. Dat deden ze de afgelopen dagen op verschillende markten. Onder begeleiding van muziek van zangeres Hilde Labadie en spoken word van Nassima Elidrissi deelden ze flyers uit en brachten ze de Kieswijzer van Recht op de stad onder de aandacht.

De groep Rotterdammers hoopt dat stadsgenoten 14, 15 of 16 maart naar de stembus gaan en kiezen voor ‘een sociaal en eerlijk woonbeleid’, laat Gwen van Eijk van Recht op de stad weten.

Recht op de stad ontwikkelde speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen een Kieswijzer om mensen die twijfelen te helpen een keuze te maken voor een politieke partij. De Kieswijzer laat aan de hand van 16 stellingen over het woonbeleid de standpunten van partijen zien. Ook komende zaterdag staan de mensen van Recht op de stad en Het Gemaal op Zuid samen met Nassima Elidrissi op de Afrikaandermarkt. Ze zijn die dag ook te vinden op de markt op de Blaak.