Rianne mag aan de slag met familieglijbaan in Pernis

Rianne Schakel-Tanis mag aan de slag met haar plan voor een familieglijbaan in Pernis. Ze is een van de Rotterdammers uit een ‘kleine kern’ die geld krijgt voor haar ‘sterke idee’. Meer dan 5000 Rotterdammers uit Hoek van Holland, Pernis en Rozenburg hebben gestemd op de 59 plannen die zijn ingediend voor de actie ‘Sterker door ideeën’, 21 daarvan winnen nu ook echt geld.

Voor iedere kern is er een pot van 50.000 euro beschikbaar, de kernen verdelen het geld op basis van het aantal stemmen dat een idee heeft gekregen. Rianne hoopt op een familieglijbaan bij het zwembad in Pernis. Afgelopen zomer maakte ze zich hard om het zwembad open te houden. “Dit geld gaat sowieso naar het zwembad, dus ik denk niet dat het nu nog dichtgaat. We gaan nu kijken of we nog op andere plekken financiering kunnen vinden om echt een grote glijbaan te kunnen realiseren, want helaas is dit nog niet genoeg om dat helemaal te dekken, maar we zijn er natuurlijk wel heel bij mee.”

Ook andere projecten in Pernis kunnen rekenen op financiële steun, voorbeelden daarvan zijn een initiatief dat jonge kinderen muziekinstrumenten wil geven en ook het plan voor een Outdoor Gym is een stap dichterbij realisatie. In Hoek van Holland kreeg onder meer een nieuwe expositieruimte een bedrag toegekend, en ook de Hoekse Vuurtorenloop krijgt een bijdrage. In Rozenburg zijn onder andere plannen voor een kinderkunstlab en een herdenkingsbos beloond met een bedrag.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat