Rotterdamse films geselecteerd voor Nederlands Filmfestival

De geselecteerde en genomineerde films die vertoont gaan worden op het Nederlands FilmFestival zijn weer bekend en daar zitten meerdere Rotterdamse films tussen, zoals de shortfilm ‘Rotterdam, verlaat ons niet’, ‘Shabu’ en ‘Liever Kroes’. De films zijn in Utrecht te zien van 21 tot 30 september. Maker Arjen van Doezelaar van ‘Rotterdam, verlaat ons niet’ : “Het NFF is een ‘a-list’ festival van de wereld, hier zijn we echt heel gelukkig mee!”

De film van de Rotterdamse Nelly dos Reis ‘Liever Kroes’ is geselecteerd voor de debuutcompetitie, Shamira Raphaëla, regisseur van ‘Shabu’, is geselecteerd voor het forum van regisseurs. Ook de korte film ‘Rotterdam, verlaat ons niet’ van Rauwkost Film is te zien op het festival. Maker Arjen van Doezelaar ziet deze selectie ‘echt als een doel’. De korte film A Little Less Ordinary van Rauwkost Film is geselecteerd voor een Gouden Kalf. Regisseur Guido F.G. Jeurissen: “Ja echt te gek. We hebben A Little Less Ordinary  al in 2018 gedraaid, maar mede door corona werd de release steeds maar uitgesteld. Dat de film dan nu op het NFF voor de eerste keer op groot scherm vertoond wordt is echt een kadootje.”

In ‘Rotterdam, verlaat ons niet’ gaan Rotterdamse stadsdichters Dean Bowen en Vienne Haagoort het fictieve gesprek aan met hun stad, om te praten over hun stukgelopen relatie en op welke manier deze nog kan worden geheeld.

‘Tussen de Zinnen in’
De korte film is de laatste van de vijfdelige-filmreeks ‘Tussen de Zinnen in’. Met de serie brengen Rauwkost Film en stadsdichter Dean Bowen visuele voorstellingen van werken van de dichter. De serie is een samenwerking tussen Bowen en Rauwkost-Collective, in opdracht van de Bibliotheek Rotterdam en OPEN Rotterdam.
Exodus‘, ‘Aan allen die zich hier bevinden‘, ‘14.05 altijd een soort vooruit’ en ‘Belichaam de aarde’ zijn de andere films uit de serie.