Rotterdamse Heleen en Saskia bedanken zorgpersoneel met taarten

Vanwege het coronavirus mag Heleen de Mooij-Lubbers uit Kralingen niet meer op bezoek bij haar moeder, die in een verzorgingstehuis buiten Rotterdam woont. Als reactie op deze e-mail besluit ze om een bericht terug te sturen, met hierin wat motiverende woorden voor de medewerkers. Als Heleen vraagt of ze iets kan doen om te helpen, worden er al snel grappen gemaakt over wekelijkse speeches op afstand, en het bakken van taarten. Dit brengt Heleen op een idee. Ze sloeg de handen ineen met Stichting Fröbel, een stichting met verschillende lunchrooms in Ahoy, in Carnisse en in het centrum. Samen besluiten ze om taarten langs te brengen bij verschillende Rotterdamse verzorgingstehuizen.

Wij bellen vandaag met Heleen. “Ik ben net onderweg naar het Ronald McDonald huis, om daar wat taarten te bezorgen”, vertelt ze. “Ik wil medewerkers gewoon graag bedanken voor hun fantastische werk in de zorg. Ook zie ik veel voorbij komen op internet over kleine ondernemers die het moeilijk hebben door het coronavirus, en deze mensen wil ik graag ondersteunen.” Naar aanleiding van een Facebook-bericht heeft Heleen contact opgenomen met Saskia Warnaar, de oprichter van Fröbel. Ze vraagt haar hoe veel taarten er nog over zijn van alle filialen, en het antwoord is tweeënzeventig.

Heleen en Saskia maken direct een deal, en besluiten samen met de kinderen van Fröbel zo snel mogelijk aan de slag te gaan. De tweeënzeventig taarten verdelen ze over het personeel van veertig verzorgingstehuizen. In een bijgevoegde brief drukt Heleen nogmaals haar genoegen uit over het zorgpersoneel. “We willen hier graag zo snel mogelijk mee verder gaan, om zo nog veel meer mensen blij te maken”, legt Heleen uit. Ze betaalt alles uit eigen zak, maar ze is hier erg bescheiden over. “Dat doet er niet toe. Het gaat me echt alleen maar om de kracht van geven, en de puurheid van de mens.”

Fröbel is een keten van lunchrooms in Rotterdam, deze wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Omdat alle horeca-ondernemingen verplicht gesloten moeten blijven vanwege het coronavirus, is deze periode erg zwaar voor veel ondernemers. Mensen met een beperking hebben over het algemeen meer moeite met het vinden van een baan, daarom vindt Heleen het belangrijk dat Fröbel blijft bestaan. “Deze mensen zijn juist zo puur in het handelen. Ze zijn niet besmet met het weten. Kennis is geen macht, kennis is gewoon informatie.”

 

Rotterdammers staan klaar voor elkaar! Benieuwd naar initiatieven waarmee Rotterdammers elkaar een hart onder de riem steken tijdens de coronacrisis? Kijk dan hier!

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat