Rotterdamse raadsleden ‘blij’ en ‘verrast’ met nominatie titel ‘Beste politicus 2022’

Wie volgt Tjalling Vonk (foto) op als ‘Beste politicus van Rotterdam’? René Segers-Hoogendoorn (CDA), Mina Morkoç (GroenLinks) en Simon Ceulemans (Leefbaar Rotterdam) zijn genomineerd voor de titel ‘Beste politicus van Rotterdam 2022’. De raadsleden zeggen ‘blij’ en ‘verrast’ te zijn met de nominatie.

Die prijs wordt elk jaar door de Rotterdamse politieke pers uitgereikt aan een Rotterdams raadslid. De jury, bestaande uit Peter Groenendijk (AD Rotterdams Dagblad), Tara Lewis (NRC, OPEN Rotterdam), Jan-Roelof Visscher (RTV Rijnmond) en Nuno Gomes da Silva Neto (Young010), beslist wie zich een jaar lang beste politicus van Rotterdam mag noemen.

De jury vindt het knap hoe zichtbaar René Segers-Hoogendoorn is als eenmansfractie. ‘Hij heeft veel werk verricht op dossiers als het vliegveld en kwam met het initiatief voor een raadsbreed woonakkoord. René is blij met z’n nominatie. “Het is toch wel een eer”, vertelt hij. ”

Mina Morkoç is nieuw in de Rotterdamse raad en wordt door de jury een ‘jong politiek talent’ genoemd. Zij had de nominatie niet verwacht en noemt het al een eer om raadswerk te mogen doen. “Ik vind het echt een eer om overwogen te worden als politicus van het jaar. Zeker om naast René te staan, een ervaren politicus waar ik veel respect voor heb.”

Ook Simon Ceulemans zit sinds de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar in de raad. De jury noemt hem een ‘sterke, intelligente debater’. Hij is blij dat opgemerkt wordt dat hij het Leefbaar Rotterdam-geluid, goed vertolkt: “Dat ik Leefbaar Rotterdam smoel kan geven vind ik het belangrijkste. En dat kan dan hard zijn op de inhoud, maar zacht op het persoonlijke.” Ook hij is verrast door de nominatie: “Want we zitten nog maar in de opstartfase natuurlijk”, maar vindt het erg leuk.

Aanmoedigingsprijs wijkraadsleden
De jury heeft nog even om te beslissen wie van de politieke talenten er met de titel vandoor gaat. Op 17 januari wordt in Debatpodium Arminius bekend wie er wint. Naast de prijs voor het beste raadslid, is er dit jaar ook een primeur met een aanmoedigingsprijs voor wijkraadsleden. Daarvoor kunnen Rotterdammers hun favoriete wijk- of dorpsraadslid nomineren. Daaruit wordt ook een winnaar gekozen. Een wijkraadslid aanmelden kan via dit formulier.

Deze verkiezing is een initiatief van de Rotterdamse politieke pers en het Periklesinstituut en wordt mede mogelijk gemaakt door LOKAAL en Arminius.