Short film over Nederlands verleden met stadsdichter Dean Bowen

In de korte film ‘Aan allen die zich hier bevinden’ schetst de Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen een wrang beeld van hoe Nederland omgaat met het verleden en hoe de zonden uit het verleden blind gladgestreken worden.

In de film zit Dean Bowen geblinddoekt achter een klein schoolbureau. Kalm reciteert hij zijn gedicht en terwijl de woorden inwerken, nemen we afstand. Langzaam onthult zich een klaslokaal gevuld met tientallen kopieën van Dean Bowen, eveneens geblinddoekt.

Van achter hun bureaus dreunen zij meerstemmig het manifest mee en onderwijzen ze ons over datgeen wat de geschiedenisboeken ons niet vertellen. Over hoe het bloed nog steeds de handen vlekt, de ketens nog lang niet zijn vergeten, en hoe we nog zoveel kunnen – en moeten leren.

Tussen de zinnen in
“Aan allen die zich hier bevinden” is de derde film in de poëtische dramareeks “Tussen de Zinnen in”, die zich baseert op de gedichten van Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen. De films zijn een productie van filmcollectief Rauwkost-Collective in opdracht van Centrale Bibliotheek Rotterdam en OPEN Rotterdam. en mede mogelijk gemaakt door Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst, RADAR, Keti Koti Rotterdam en Visser ’t Hooft Lyceum Leiden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat