Skaters de straat op voor een skatevriendelijk Museumpark

De gemeente Rotterdam heeft grootse plannen voor het Museumpark. Het moet allemaal een stuk groener en ook de ondergrond moet anders. Dit tot groot ongenoegen van de vele urban sporters die van deze plek gebruik maken om te skaten. De sporters komen zaterdag 17 juli bij elkaar op het plein in het Museumpark om duidelijk te maken dat ze het niet eens zijn met de aangekondigde veranderingen.

Om deze plannen tegen te houden werd een petitie gestart en die is overhandigd aan wethouder Wijbenga. “Hij zei toen dat wij, de gebruikers, zich geen zorgen hoefden te maken. De wethouder wilde er juist voor zorgen dat het plein skatebaar zou blijven, maar dat is dus niet waar”, aldus longboarder Onno Nijzink van de organisatie Save Museumpark. Ten tijde van het overhandigen stond de teller van de petitie op ongeveer 2500 ondertekenaars. Inmiddels is dat aantal ruim verdubbeld. Alleen de handtekeningen hadden niet het gewenste resultaat, dus nu is het tijd voor meer actie.

Demonstratie voor skatevriendelijk Museumpark
De verschillende sporters komen zaterdag 17 juli bij elkaar op het plein in het Museumpark om duidelijk te maken dat ze het niet eens zijn met de aangekondigde veranderingen. “Zoals het er nu voor staat, wordt het bijna onmogelijk om de sporten zoals ze nu worden beoefend op het plein door te laten gaan. Er moet per se een grasveld in het midden, wij zijn ook voor meer groen, maar waarom kan het niet wat meer aan de zijkant, dat hebben wij ook voorgesteld, maar dat kan dus niet.”

Naast de voor de gebruikers onpraktische plaatsing van het gras is ook de nieuwe ondergrond die de gemeente graag wil, volkomen ongeschikt. “De ondergrond, moet volgens de regels een bepaalde antislip waarde hebben, daarom wordt er nu gekozen voor een korrelige, harde ondergrond. Als je dan valt, dan kun je meteen door naar het Erasmus MC. En ik snap het ook niet, want hoe zit het dan met de tegels bij Rotterdam Centraal Station, zijn die wel volgens deze antislip regels?” vraagt Nijzink zich af.

Om het de gemeente nogmaals duidelijk te maken, dat deze plannen zeer ongewenst zijn, heeft de organisatie Save Museumpark een oproep gedaan onder de verschillende gebruikers. En dat zijn er veel. “Je hebt hier skaters, rolskaters, bootcampers, hoelahoepers en nog veel meer, het is nu wel de vakantieperiode, maar ik hoop toch dat er veel mensen komen.”