Sluiting Duimdrop-container Agniesebuurt dreigt: “Het voelt als een thuis”

De felgekleurde Duimdrop-containers moeten mogelijk sluiten. Wethouder Sven de Langen wil nieuwe initiatieven starten voor Rotterdamse kinderen en ziet geen ruimte meer voor de containers. Hij wil daarom de 800.000 euro subsidie die Duimdrop elk jaar krijgt afbouwen. 

In de Agniesebuurt, waar een van de containers staat, snappen ze er niks van. “Als Duimdrop sluit, spelen kinderen niet meer buiten”, klaagt een meisje tegen Saida Boukarhihi van de Duimdrop-container op het Johan Idaplein. Saida zorgt er al zeven jaar voor dat kinderen uit de buurt speelgoed kunnen lenen en daarmee op het plein kunnen spelen.

Sociale vaardigheden
Gino Wouter, wijkraadslid van de Agniesebuurt, hoopt dat het college besluit om Duimdrop voor de stad te behouden. Volgens hem leren kinderen er veel sociale vaardigheden aan. “Dat gebeurde bij mij ook toen ik als klein jongetje in Duimdrop speelde.”

De wijkraad van de Agniesebuurt heeft de gemeente inmiddels geadviseerd om Duimdrop niet te sluiten. Zeventien gebieden en wijk staan achter het advies van de wijkraad. “Ongekend”, aldus wijkraadslid Marvin Baljoen. “Maar Duimdrop is een van de weinige dingen die we nog in de wijk hebben voor kinderen met ouders die het niet zo breed hebben.”

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/l0VhUcsEXTk” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Harde klap
Eerder deze maand waren wij in Hillesluis waar ook een container van Duimdrop staat. De klap kwam hier ook hard aan toen bekend werd dat de gemeente de container niet meer wilde financieren. Buurtmoeder Carmelita Cleve maakte daarom samen met kinderen uit de buurt spandoeken om te protesteren tegen het besluit. Bovendien gaat Carmelita op 4 november demonstreren op de Coolsingel voor het Stadhuis.

Op 10 november neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de mogelijke sluiting van de Duimdrop-containers.